Jadłospis 2.12.2019 – 6.12.2019

 

JADŁOSPIS  02-06 grudzień

Poniedziałek  02.12.2019.

Zupa grysikowa na rosole,  chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo-warzywny; marchew, pietruszka ,por, seler, kasza manna , przyprawy,  chleb/

Makaron spaghetti z mięsem i sosem bolognese,   kompot

/składniki ;makaron spaghetti, sos boloński ‘’Łowicz’’, przecier pomidorowy, mąka pszenna, szynka wieprzowa ,cebula, olej rzepakowy,    przyprawy, kompot/ 

Wtorek 03.12.2019.

Zupa kalafiorowa  z makaronem, chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo-warzywny: marchew, pietruszka, seler, kalafior , śmietana 15%, makaron, przyprawy, chleb /

Ziemniaki, kotlet siekany, surówka z kapusty pekińskiej,   kompot

/składniki; ziemniaki, masło, filet drobiowy, ser żółty, pieczarki, papryka, mleko,jajka, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, kapusta pekińska, ogórek, pomidor, majonez , przyprawy,  kompot/

Środa 04.12.2019

Zupa ziemniaczana zasmażana,   chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo- warzywny; marchew, pietruszka, por, natka pietruszki, mąka pszenna, masło  , śmietana 15%,  ziemniaki, chleb pszenno-żytni/

Łazanki z kapustą, mięsem i kiełbasą,  kompot

/składniki :makaron łazankowy, kapusta biała, karczek wieprzowy, kiełbasa wiejskaolej rzepakowy, smalec,  cebula,  przyprawy, kompot/

Czwartek 05.12.2019.

Zupa koperkowa z ryżem ,  chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo-warzywny; marchew,  pietruszka, ryż biały, ryż paraboliczny, śmietana 15%, koper,  przyprawy,  chleb pszenno-żytni/

Kluski śląskie, pieczeń schabowa w sosie własnym , sałata grecka, kompot

/składniki:, ziemniaki, jajka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, schab wieprzowy,  sałata grecka: ogórek, papryka, cebula, marchew, olej rzepakowy,    przyprawy,   kompot/

Piątek 06.12.2019

 

Zupa jarzynowa z makaronem, chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo-warzywny; mieszanka 7-skł: marchew, pietruszka, por, brokuły, seler, fasolka szparagowa, brukselka,  śmietana 15%, makaron, przyprawy, chleb pszenno-żytni/

Ziemniaki, ryba miruna panierowana, surówka z kiszonej kapusty, kompot

/składniki; ziemniaki, masło, filet miruna, jajka, mąka pszenna,  bułka tarta, olej rzepakowy, kapusta kiszona, marchew, cebula,  kompot/

W jadłospisie pogrubioną czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.




 


02-12-2019