Jadłospis

JADŁOSPIS  10-14 lutego

PONIEDZIAŁEK   10.02.2020

Zupa jarzynowa z ziemniakami, chleb, 

/składniki ;wywar mięsny  drobiowo-warzywny; mieszanka 7-skł: marchew, pietruszka, seler, por,  kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, śmietana 15%, ziemniaki,  przyprawy,  chleb/

Makaron spaghetti z mięsem i sosem bolonez, kompot

/składniki ;makaron ,sos bolonez ‘’Łowicz’, szynka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy,  przyprawy, kompot/

Wtorek  11.02.2020

Zupa pomidorowa z ryżem,  chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo-warzywny; marchew, pietruszka, por, seler,  koncentrat pomidorowy, ryż biały, ryż paraboliczny, śmietana 15%,  przyprawy,  chleb/

Ziemniaki , sznycel mielony, kapusta biała gotowana,   kompot

/składniki ;ziemniaki , masło, karczek wieprzowy,  chleb, jajka, cebula, bułka tarta, olej rzepakowy, kapusta biała, marchew,  mąka pszenna, przyprawy,  kompot/ 

Środa  12.02.2020

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami,  chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo- warzywny;  marchewka, pietruszka, por, seler, susz buraczanykoncentrat barszczu, ziemniaki, śmietana 15%, przyprawy, chleb pszenno-żytni/

Kasza mazurska, zrazy w sosie pieczeniowym, mizeria ze śmietaną, kompot

/składniki; kasza mazurska, karczek wieprzowy, gulasz indyczy,  jajka, chleb, bułka tarta, cebula,  olej rzepakowy,  sos pieczeniowy ciemny, śmietana 15%,  ogórki, przyprawy,  kompot/

Czwartek 13.02.2020

Zupa grysikowa na rosole, chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo- warzywny; marchewka, pietruszka,  por, seler, kasza manna,  przyprawy, chleb pszenno-żytni/

Ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka z selera z rodzynkami, kompot

/składniki; ziemniaki, masło,  filet drobiowy, mąka pszenna,  bułka tarta, jajka, mleko,  olej rzepakowy, seler, jabłka, majonez, rodzynki , przyprawy, kompot/

Piątek 14.02.2020

Zupa brokułowa z makaronem, chleb

/składniki ;wywar mięsny drobiowo–warzywny; marchew, pietruszka, por, seler, brokuły, makaron, przyprawy, chleb/

Ziemniaki, kotlety z jaj, buraczki ćwikłowe z chrzanem,  kompot

/składniki: ziemniaki, masło, jajka, chleb, cebula, mąka kartoflana, bułka tarta, buraczki ćwikłowe, chrzan, jabłka, przyprawy, kompot/

W jadłospisie pogrubioną czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.