Jadłospis

JADŁOSPIS  14-18 październik

PONIEDZIAŁEK   14.10.2019.

Dzień wolny

Wtorek  15.10.2019.

Zupa rosół z makaronem,  chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo-warzywny; marchew, pietruszka,  por, pietruszka natka, selermakaron nitki,   przyprawy,  chleb/

Ziemniaki ,podudzie z kurczaka w cieście naleśnikowym, kapusta czerwona z groszkiem i majonezem ,  kompot

/składniki ;ziemniaki , masło,  podudzie z kurczaka, mąka pszenna, jajka, mleko,  olej rzepakowy, kapusta czerwona, groszek konserwowy, majonez, przyprawy,  kompot/ 

Środa 16.10.2019

Zupa jarzynowa z ziemniakami,  chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo- warzywny; mieszanka 7-skł; marchewka, pietruszka,  seler , por , brukselka, brokuł, kalafior,  śmietana 15%,  przyprawy, chleb pszenno-żytni/

Kasza mazurska, zrazy w sosie koperkowym, buraczki z chrzanem , kompot

/składniki; kasza mazurska, łopatka wieprzowa, chleb, jajka, mąka pszenna, koper, masło, śmietana 15%, buraczki ćwikłowe, chrzan,  przyprawy, olej rzepakowy,   kompot/

Czwartek 17.10.2019

Zupa krupnik zabielany,  chleb

/składniki; wywar mięsny drobiowo- warzywny; marchewka, por , pietruszka korzeń, pietruszka natka, kasza mazurska,   śmietana 15%,  przyprawy, chleb pszenno-żytni/

Ziemniaki, bigos z mięsem i kiełbasą,   kompot

/składniki ziemniaki,  masło, kapusta biała, kapusta kiszona, karczek wieprzowy, kiełbasa wiejska, boczek gotowany, koncentrat pomidorowy, cebula,   przyprawy, olej rzepakowy , kompot/

Piątek 18.10.2019

Zupa żurek z ziemniakami i jajkiem,  chleb

/składniki ;wywar mięsny drobiowo–warzywny; marchew, pietruszka, seler, żurek wiejski, żurek śląski, jajka, śmietana 15%, czosnek, przyprawy, chleb/

Racuchy z syropem klonowym ,   kompot

/składniki; mąka pszenna, jajka, mleko, drożdże, olej  rzepakowy, syrop klonowy, przyprawy, kompot/

W jadłospisie pogrubioną czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.